Založit webové stránky nebo eShop

                            KUCHAŘKA

Losos na bylinkách

hl.chod1

                                                            Suroviny:                                                                      

  • 4-6 plátků lososa,máslo dle potřeby,1-2 balení Knorr Bylinková kostka,tymián-bazalka
  • sůl , bílý pepř ,citronová šťáva

Postup:

Lososa naporcujeme, posolíme, opepříme bílým pepřem a pokapeme trošku citronovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme máslo (můžeme napůl s olejem) a lososa opečeme z obou stran. Pak přendáme na talíř. Do másla rozdrobíme 1-2 kostky Knorr tymián-bazalka a zpěníme, hned zalijeme trochou vody a malinko povaříme. Přidáme lososa, necháme prohřát a podáváme s bramborovou kaší, oblohou a hlávkovým salátem.

Konec:

Kuřecí medailónky s grandiózní sýrovou omáčkou

hl.chod2

                                                                      Suroviny:                                                              

  • 3 kuřecí prsní řízky,100 g strouhaného eidamu,100 g strouhaného sýru niva
  • 1 cibule,neslazené kondenzované mléko,2 lžíce olivového oleje,sůl, pepř
  • grilovací koření, sladká paprika,červená zeleninová paprika na dozdobení
  • sůl , bílý pepř ,citronová šťáva

Postup:

LNa orestovanou cibulku dáme strouhanou nivu a polovinu eidamu, osmahneme a zalijeme kondenzovaným mlékem. Kuřecí prsa okořeníme směsí soli, mleté papriky, grilovacího koření a zprudka je pak na oleji v pánvi pečeme. Hotové klademe na talíř, podléváme a zčásti přeléváme sýrovou omáčkou sypeme zbývajícím strouhaným sýrem a zdobíme řezy z červené papriky. Podáváme s opečeným bílým pečivem

Konec:

Bruselské roštěnky

hl.chod4

                                                                      Suroviny:                                                            

  • 4 roštěnky(hovězí plátky), sůl, 50g slaniny, 1 lžička hladké mouky, 200g cibule, 4 stroužky česneku,
  • 1 lžíce zrnek pepře, 4 nožičky párků, 2 lžíce krémžské hořčice

Postup:

Omyté roštěnky naklepeme, po stranách nařízneme, obalíme v mouce, vložíme je na rozpálenou slaninu a opečeme. Pak přidáme nakrájenou cibuli, podusíme, přidáme nadrobno nakrájený česnek, pepř, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka; měkké maso vyndáme, šťávu rozmixujeme a krátce povaříme; podávané roštěnky na talíři potřeme maličko hořčicí, na ní položíme nožičku teplého párku a posypeme změklou cibulí příloha - vařené brambory polité šťávou změklá cibule: cibuli nakrájíme na drobné kroužky, trochu osolíme a čistýma rukama promneme, zakryjeme talířkem a necháme změknout

Konec

Kuře na špejli

hl.chod3

                                                                  Suroviny:                                                                  

  • kuřecí prsa , oravská slanina , cibule ,marináda:. 3 lžíce sojové omáčky . 1 lžíce dezertního vína . 1 lžička cukru . 1 lžička zázvoru . 3 stroužky protlačeného česneku . sůl
  • - směs na potírání:. 2 lžíce sojové omáčky . 2 lžíce medu - příloha - Brokolice na víně:. brokolice . 3 stroužky česneku . bílé koření . sůl . vegeta . 2 dl. bílého vína

Postup:

Uděláme si marinádu a necháme v ní maso aspoň dvě hodiny. Potom napícháme na jehly spolu se slaninou a cibulí. Grilujeme a během grilování potíráme směsí. Brokolici očistíme, na oleji zpěníme česnek, přidáme brokolici, okořeníme a podlijeme vínem. Dusíme.

Konec:

Hovězí obracene řízky

hl.chod5

                                                            Suroviny:                                                                        

  • - 6 plátků zadniho hovězího, sůl, 3 vejce, hladkou mouku na obalení,
  • pepř mletý, máslo, olej

Postup:

- maso osolíme a do plátků zaklepeme strouhanku, obalíme je v hladké mouce a nakonec v rošlehaných vajíčkách - takto připravené řízky osmažíme po obou stranách na oleji, naklademe do máslem vymazané zapékací mísy či pekáče, opepříme, podle chuti i dosolíme a podlijeme vodou - maso pečeme přibližně 40 min. při teplotě cca 200 st.C, minimálně jednou otočíme a 10 minut před vyjmutím z trouby ještě přidáme kousek másla - jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši a míchaný zeleninový salát - maso osolíme a do plátků zaklepeme strouhanku, obalíme je v hladké mouce a nakonec v rošlehaných vajíčkách - takto připravené řízky osmažíme po obou stranách na oleji, naklademe do máslem vymazané zapékací mísy či pekáče, opepříme, podle chuti i dosolíme a podlijeme vodou - maso pečeme přibližně 40 min. při teplotě cca 200 st.C, minimálně jednou otočíme a 10 minut před vyjmutím z trouby ještě přidáme kousek másla

Ražničí

                                            Suroviny:                                                                      
500g masa (kuřecí nebo vepřové)
200g anglické slaniny (plátky)
1 klobása (dle vlastního výběru)
1 větší cibule)

Příprava:
Maso nakrájíme na kostičky, klobásu a sibuli na kolečka. Do nádoby Ultra plus klademe vrstvy masa, klobásy a slaniny. Můžeme průběžně kořenit nebo solit dle chuti, ale není to nutné. Na nejvyšší vrstvu připadá slanina. Pak dáme zavřené na cca. 10 minut do mikrovlnné trouby a nakonec cca. 15 minut do běžné trouby.

 
Maďarský smetanový tokán                                                         Suroviny:                                                       Maso pokrájíme na asi 1cm široké nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Pokrájenou cibulku osmahneme na oleji, pak přidáme maso, osmahneme a zaprášíme paprikou, podle chuti osolíme. Restujeme ještě asi minutku. Podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou a stáhneme teplotu. Dusíme doměkka asi 45 minut. Maso občas promícháme. K masu přdáme smetanu a hrášek a ještě provaříme. Maďarský smetanový tokán podáváme s rýží, těstovinami či knedlíkem.
TOPlist